KliXonline: het slimste zorgportaal van Nederland

Gepubliceerd op: Daphne Freese

KliXonline: het slimste zorgportaal van Nederland

Als je ons volgt, dan is het je vast niet ontgaan. Wij werken achter de schermen aan een baanbrekende oplossing voor de zorg: KliXonline. Met dit slimme zorgportaal hopen wij vraag en aanbod in de zorg nóg beter op elkaar af te stemmen. Benieuwd hoe dat eruitziet? Wij vertellen je graag meer over het ontstaan van KliXonline.

In de zorg staan we voor een grote uitdaging

Nederlanders worden steeds ouder. Dat is natuurlijk heel mooi, maar de vraag naar goede zorg neemt daardoor alleen maar toe. Verandert het beleid niet? Dan hebben we op korte termijn te maken met een tekort aan zorgprofessionals. De arbeidsmarkt in de zorg is dan ook in een spagaat terechtgekomen.

Aan de andere kant lopen zorgaanbieders steeds vaker tegen personeelstekorten aan. De meest voor de hand liggende oplossing? Een duur bemiddelingsbureau inschakelen. Toch is dat lang niet zo duurzaam als we denken. Krachten zijn regelmatig alleen voor de korte termijn beschikbaar óf voldoen niet aan de gestelde eisen. Dat moet toch anders kunnen? Als het aan ons ligt wel!

KliXonline: matching en screening in één portaal

Hoe creëren we een zorgarbeidsmarkt die inclusief, wendbaar en toekomstgericht is? Enkele jaren geleden klikte het opeens. We constateerden al een tijdje dat zorgorganisaties de kwaliteit van hun personeel onvoldoende in het vizier hadden. Daarnaast gaven ze veel geld uit aan bureaus voor werving en selectie. Wat als er een plek zou zijn waar matching én screening samenkomen?

Sinds die tijd werken wij samen met zorgprofessionals aan hét screening- en matchingportaal van Nederland. KliXonline matcht je niet alleen met de juiste zorgaanbieder of zzp’er, maar controleert ook continu of zorgprofessionals aan de gestelde eisen voldoen. Onze slimme software houdt portfolio’s namelijk dagelijks actueel. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt.

Houd je kennis actueel op de KliXonline Academy

Kwaliteit in de zorg begint natuurlijk bij de zorgprofessional. Daarom zijn wij kort geleden de KliXonline Academy gestart. Hier vind je e-learning over uiteenlopende onderwerpen, zoals jeugdzorg, verpleegtechnische handelingen, vrouwelijk leiderschap en gezondheid. Benieuwd geworden? Bekijk onze e-learning voor de zorg.

Benieuwd waar we staan met KliXonline?

Op de website van KliXonline lees je alles over de ontwikkeling van het slimste zorgportaal van Nederland. Kun je niet wachten om een kijkje te nemen? Meld je aan als tester, dan krijg je als een van de eersten toegang tot het portaal.