100% voorbereid op
audits in de zorg

Jij wilt natuurlijk zo snel mogelijk dat ISO- of HKZ-certificaat behalen. Dat snappen we. Toch kom je daar niet zomaar. De kwaliteit in jouw organisatie moet namelijk helemaal op orde zijn én je moet voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Voel je je een beetje overweldigd? Niet nodig! Buro KliX bereidt je 100% voor op audits in de zorg. Van interne kwaliteitsmeting tot praktisch verbeterplan.

MET AUDITS ZORG
JE VOOR INZICHT

Heb je het gevoel dat jouw zorgorganisatie continu achter de wet- en regelgeving aan holt? En wil je nu eindelijk eens vertrouwen op je interne processen? Wij weten welke eisen voor jouw zorgsector gelden en hoe je hieraan voldoet. Bovendien betrekken wij je hele organisatie bij onze slimme en simpele aanpak. Zonder gedoe en met een flinke dosis enthousiasme. Het moet namelijk wel leuk blijven.

Benieuwd waar jij binnen je organisatie mee aan de slag kunt? Buro KliX ondersteunt je zowel bij interne kwaliteitsmetingen als de voorbereiding op externe audits. Meer weten? Bekijk onze aanpak bij interne en externe audits in de zorg.

Interne audits in de zorg

Een frisse blik op jouw interne processen

Passen jouw interne processen nog bij de organisatie? En worden ze nog steeds op de juiste manier uitgevoerd? Met een interne kwaliteitsmeting brengen wij in kaart hoe jouw organisatie ervoor staat. Van het bestuur tot op de werkvloer. Daarnaast organiseren wij sessies voor interne thema’s, zoals de optimalisatie van het cliëntdossier en het uitvoeren van een risicoanalyse.

Externe audits in de zorg

Check of jij aan de gestelde eisen voldoet

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker als het aankomt op externe audits in de zorg. Wil jij goed beslagen ten ijs komen? Wij checken of er nog werk aan de winkel is binnen jouw zorgorganisatie. Dit vertalen wij naar een praktisch verbeterplan waar je direct mee aan de slag kunt. Zo weet je zeker dat je alles op orde hebt voor de externe audit.

Veelgestelde vragen

Wat is een audit in de zorg?

Een audit is een systematisch, onafhankelijk en gedocumenteerd onderzoek om vast te stellen in welke mate aan de normeisen en wet- en regelgeving is voldaan.

Wat is het doel van een audit in de zorg?

  • bepalen in hoeverre het kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan de gespecificeerde eisen;
  • bepalen van de effectiviteit van het geïmplementeerde kwaliteitssysteem;
  • bepalen waar de organisatie zich nog verder kan verbeteren;

Waarom is een audit in de zorg belangrijk?

Door regelmatig een audit uit te voeren weet je of en in welke mate jouw organisatie de door de organisatie gestelde doelen behaalt. Je bent daardoor in staat om mogelijke knelpunten op tijd te signaleren, zodat je grotere problemen kunt voorkomen. Bovendien houden audits je scherp ten aanzien van de geldende wet- en regelgeving. Tot slot eisen financiers ook vaak een periodieke en onafhankelijke toets op het eigen kwaliteitssysteem.

Hoe voer je een audit in de zorg uit?

Er zijn verschillende vormen van audits. Denk bijvoorbeeld aan een documentcontrole, of een steekproef op dossiers. Of een themagerichte audit, waarbij één bepaald onderwerp centraal staat. De wijze waarop je een audit uitvoert, kan ook verschillen. Zo zijn er waarderende, of juist risicogestuurde audits. In het laatste geval vormt een risicoanalyse op processen de basis. Maar ook een brown papier sessie kan helpen een audit uit te voeren. Welke vorm en uitvoering het best passend is, bepaal je zelf.

Wat kost een audit in de zorg?

De kosten van een audit worden bepaald door de tijdsinvestering. Deze wordt op haar beurt beïnvloed door enerzijds de norm, anderzijds de omvang van de organisatie en tot slot het aantal processen dat getoetst moet worden.

Samen aan de slag
met audits in de zorg

Zie je beren op de weg naar jouw ISO- of HKZ-certificaat? Of wil je de puntjes op de i zetten voordat je start met interne of externe audits in de zorg? Kwaliteit in de zorg is minder ingewikkeld dan je denkt. Beloofd. Zitten we binnenkort bij jou aan tafel?

Contact