Wij bereiden je voor op

externe audits

Als zorgaanbieder is een kwaliteitscertificaat een belangrijke stip op de horizon. Je bewijst daarmee niet alleen dat kwaliteit voor jou op één staat, maar voldoet ook aan de eisen van gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren. Of je nu voor ISO of HKZ gaat: uiteindelijk moet de kwaliteit van jouw organisatie getoetst worden. Wist je dat dat ook lekker luchtig kan? Wij helpen je graag met interne audits in de zorg.

Zo bereiden wij je voor op een externe audit

Voordat de externe auditor bij je binnenstapt, wil je natuurlijk tot in de puntjes voorbereid zijn. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij ondersteunen je op elk niveau. Buro KliX helpt jou als zorgaanbieder onder andere met:

  • De implementatie van een kwaliteitssysteem.
  • Interne kwaliteitsmetingen om te bepalen hoe je ervoor staat.
  • Het opstellen van toegankelijke procedures en documenten.
  • De uitwerking van je ondernemingsplan of nieuwe positionering.
  • Strategische sessies over specifieke vraagstukken, zoals het cliëntdossier.
  • Het opfrissen van je kennis over actuele wet- en regelgeving.

Als zorgadviesbureau willen wij bewijzen dat kwaliteit in de zorg ook slim en simpel kan zijn. Door het lekker luchtig te houden zorgen wij ervoor dat kwaliteit eigen wordt in de bedrijfsvoering. Zo eigen, dat het vanzelfsprekend wordt.

Hoe werkt een externe audit?

Waar een interne audit om het verbeteren van de kwaliteit draait, toetst een externe audit juist of je het kwaliteitssysteem consistent toepast. Een auditor van de certificerende instelling – zoals ISO of HKZ – controleert of jouw zorgorganisatie aan de norm en de gestelde kwaliteitseisen voldoet. Is alles in orde? Dan sleep je dat felbegeerde certificaat in de wacht.

Toch houdt het daar niet op. Externe audits in de zorg worden namelijk jaarlijks uitgevoerd. Zie jij een kwaliteitssysteem als toegevoegde waarde? Of voelt het nog als een hoop gedoe dat je steeds maar voor je uitschuift? Niet nodig! Met een slimme, simpele en vooral leuke aanpak bereiden wij je voor op externe audits. Van interne kwaliteitsmeting tot praktisch verbeterplan.

Ben jij klaar voor een
externe audit in de zorg?

Hoe staat jouw zorgorganisatie ervoor als het aankomt op kwaliteit? Wat zijn je sterke kanten en waar liggen er verbeterpunten? Wij duiken met plezier in jouw interne processen. Zullen we samen aan de slag gaan?

Contact