Welk kwaliteits certificaat
past bij mijn zorg organisatie?

Je wilt zorg van de bovenste plank leveren. Daarom overweeg je een kwaliteitssysteem te implementeren. Mogelijk is dit een eis vanuit de gemeente, zorgverzekeraar of het zorgkantoor. Of zie je toekomstige certificering juist als onderscheidend vermogen. Toch weet je niet waar je moet beginnen. Welk kwaliteitssysteem past nu bij jouw organisatie? Buro KliX denkt met je mee.

HKZ OF ISO 9001?
WIJ BEGELEIDEN
JE NAAR CERTIFICERING IN DE ZORG.

Dat doen we slim, simpel en samen. Om een berg papierwerk staat natuurlijk niemand te springen. Liever zorgen we voor heldere documentatie en actiepunten waar je direct mee aan de slag kunt.

Je zult zien: het implementeren van een kwaliteitssysteem is minder ingewikkeld dan je denkt.

HKZ-certificering

Kwaliteits beoordeling in de Zorgsector

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Deze norm is gebaseerd op ISO 9001, maar legt de focus op kwaliteitsverbetering binnen de zorg. Als zorgorganisatie kun je kiezen voor een specifiek schema voor de branche of de meer algemene HKZ Zorg & Welzijn. Ben je een kleine organisatie met weinig personeel? Dan is de HKZ voor Kleine Organisaties misschien een optie.

ISO-certificering

Erkende norm voor kwaliteits management

ISO 9001 is een wereldwijde certificeringsnorm voor kwaliteitsmanagement. De norm wordt dan ook toegepast door tal van sectoren, waaronder de zorg. Het voordeel van ISO? De norm moet nog vertaald worden naar de zorg, waardoor je veel ruimte hebt voor interpretatie. Bovendien kun je er meerdere soorten dienstverlening onderbrengen.

Even sparren over jouw
toekomstige kwaliteits systeem?

Buro KliX ondersteunt zorgaanbieders door heel Nederland. Samen zorgen we voor een slim, simpel (en zelfs leuk) kwaliteitssysteem. Mogen we jou binnenkort verder helpen?

Contact