HKZ-certificering
is hét bewijs
van
kwalitatief goede zorg

Stel je voor dat kwaliteit in jouw organisatie op elk niveau tot uiting komt. Dat geeft ruimte. Niet alleen in je werkwijze, maar vooral in je werkgeluk. De vraagstukken?

Die verschillen per organisatie. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat een aanpak op maat tot het beste resultaat leidt. Met interne metingen en informatieve sessies spelen we in op de vragen die binnen jouw organisatie leven.

Wat zijn de voordelen van HKZ-certificering?

  • Met het HKZ-certificaat laat je zien dat je de zaken op orde hebt
  • Je voldoet aan de eisen vanuit klanten, professionals en stakeholders
  • Ook behoud en verbeter je continu de kwaliteit van je zorg
  • Het certificatieschema is opgezet door (onder andere) zorgspecialisten
  • HKZ is gericht op specifieke zorgsectoren, waardoor je concrete handvatten hebt
  • Het HKZ-keurmerk versterkt je marktpositie en overtuigingskracht

Veel zorgaanbieders kiezen voor HKZ, omdat het certificatieschema is opgezet door experts uit het werkveld. Niet alleen zorgspecialisten, maar ook zorgverzekeraars en certificerende instellingen zijn onderdeel van dit team.

Daardoor weet je zeker dat jouw branche aansluit bij de HKZ-norm én is de implementatie van het systeem een stuk concreter.

Welke HKZ-norm past bij mijn organisatie?
Wij helpen je verder.

Als zorgorganisatie kun je werken met de HKZ-deelschema’s, zoals HKZ GGZ of Gehandicaptenzorg. Ook kun je kiezen voor de meer algemene HKZ Zorg & Welzijn en HKZ Kleine Organisaties. Welke HKZ-norm het best aansluit, kun je als volgt bepalen:

1

HKZ Kleine Organisaties

Ben je een kleine zorgorganisatie met minder dan 10 fte in dienst? Heb je één vestiging en werk je met één zorgdiscipline? Dan is HKZ Kleine Organisaties de meest praktische keuze.
2

Branche specifieke deelschema

Heb je meer dan 10 fte in dienst en lever je zorg vanuit één specifiek discipline? Dan kun je kiezen voor het branchespecifieke deelschema, zoals HKZ GGZ of Gehandicaptenzorg.
3

HKZ Zorg & Welzijn

Als je een uitgebreid dienstenaanbod hebt - én meer dan 10 fte in dienst hebt - is HKZ Zorg & Welzijn precies wat je zoekt. Binnen deze norm kun je meerdere zorgdisciplines certificeren.

Het HKZ- keurmerk is de routekaart voor jouw organisatie.

Toch schrijft het kwaliteitssysteem niet tot op de letter voor wat je moet doen. Je bepaalt als organisatie zelf hoe je invulling geeft aan de minimumeisen. Weet je niet waar je moet beginnen? Buro KliX ondersteunt je bij de implementatie van het kwaliteitssysteem. Bovendien zorgen wij ervoor dat je de uitvoering leuk vindt – en niet als ‘gedoe’ ervaart.

Daarnaast helpen wij je graag bij het optimaliseren van je cliëntdossier, het opstellen van een kwaliteitshandboek en het actualiseren van je kennis rondom wet- en regelgeving. Samen zorgen we ervoor dat kwaliteit in de zorg slim en simpel wordt.

Het HKZ-keurmerk behalen?
Wij staan voor je klaar.

Als zorgadviesbureau ondersteunen wij zorgaanbieders op het gebied van beleid en kwaliteit. Even sparren over jouw toekomstige kwaliteitssysteem? Neem gerust contact met ons op.

Contact