ISO 9001 is een uitstekende basis

voor kwaliteit

in de zorg.

NEN-EN-ISO 9001:2015 is – naast een hele mondvol – een internationaal geaccepteerde norm voor kwaliteitsmanagement. Hoewel het ISO 9001-keurmerk niet specifiek geldt voor de zorg, bewijs je wel dat je de kwaliteit van je dienstverlening bewaakt en verbetert.

Wil jij aan de slag met de ISO 9001-norm? Wij vertalen dit graag naar een praktisch stappenplan voor jouw zorgorganisatie.

ISO 9001-certificering: wat zijn de voordelen?

  • ISO 9001 is een internationaal erkende kwaliteitsnorm
  • Je bewijst dat je voldoet aan de eisen en wensen van cliënten en stakeholders
  • Ook laat je zien dat je voldoet aan de geldende wet- en regelgeving
  • Je speelt als organisatie in op kansen en bedreigingen
  • Kwaliteit en continue verbetering zijn geborgd in je werkwijze
  • Het ISO 9001-schema is eenvoudig te combineren met andere schema’s

Het belangrijkste voordeel van ISO? Je kunt er (ten opzichte van HKZ) meerdere soorten dienstverlening in kwijt. Daarnaast biedt ISO 9001 meer ruimte voor interpretatie; HKZ is specifieker in de norm en wordt daardoor soms als voorschrijvend ervaren.

Zie je door de ISO- normen het bos niet meer?

We snappen dat je nu denkt: hoe, wat en wanneer? Toch is het implementeren van een kwaliteitssysteem minder ingewikkeld dan je denkt. Bij Buro KliX zetten wij ons in om kwaliteit in de zorg slim en simpel te maken. Bovendien doen we alles samen, zodat jij grip houdt op het proces.

Heb je hulp nodig bij het implementeren van een ISO-kwaliteitssysteem? Of wil je weten wat je intern nog kunt verbeteren om een ISO-certificaat te behalen? Wij helpen je graag verder.

Klaar om het ISO 9001-keurmerk te behalen?
Wij helpen je verder

Buro KliX ondersteunt zorgaanbieders in allerlei sectoren; van jeugdhulp tot gehandicaptenzorg en van forensische zorg tot verpleeghuiszorg. Mogen wij jou binnenkort verder helpen?

Contact