Eindelijk een aanpak die geen moeite kost

Kwaliteit in de zorg, maar dan zonder gedoe. Kan dat echt? Als het aan ons ligt wel! Door jou goed te leren kennen, zorgen wij voor een aanpak die precies past. En dan hebben we het over alle lagen van je zorgorganisatie. Natuurlijk ben je benieuwd hoe wij als zorgadviesbureau te werk gaan. Je leest hier dan ook alles over onze werkwijze.

Eindelijk een aanpak die geen moeite kost

Met simpele stappen bereiken wij jouw doel(en) in de zorg

Geen zorgorganisatie is hetzelfde. Daarom is onze aanpak ook helemaal op jou afgestemd. Toch werken we met een leidraad, die ons tijdens het traject houvast geeft. In vijf fases beschrijven, implementeren en evalueren we jouw processen. Deze fases doorlopen we met zes praktische sessies bij jou op locatie.

Startsessie

Even kennismaken. Met wie zitten we aan tafel? Wat zijn de vraagstukken die belangrijk zijn voor jouw zorgorganisatie? Waar loop je tot nu toe tegenaan? En hoe zie je dat in de toekomst anders? Tijdens deze sessie brengen we alles in kaart. Voordat we elkaar ontmoeten zetten wij alvast de eerste taken klaar in een digitaal projectbord.

Sessie 1 - de context

We trappen af met jouw missie en visie. Staan deze al op papier? En zo ja, staat je team er nog achter? Vervolgens kijken we om ons heen. Met welke externe partijen heb jij - vanuit je missie en visie - te maken? Wat verwachten (en eisen) zij van je en hoe is jouw organisatie daarop ingericht? Samen zorgen we dat jij klaar bent voor de toekomst.

Sessie 2 - primaire processen

We gaan verder met de beschrijving en implementatie van jouw ideale primaire processen. Denk daarbij aan je zorgaanbod, het elektronisch cliëntendossier (ECD), de meldcode en een procedure voor het melden van incidenten.

Sessie 3 - ondersteunende processen

Ook de ondersteunende processen verliezen we niet uit het oog. Zo gaan we uitgebreid in op het personeelsproces, de manier waarop je informatie verwerkt, materialen en middelen en natuurlijk inkoop en inhuur.

Sessie 4 - verbeterprocessen

Ken je de PDCA-cyclus al? Binnenkort wel! Aan de hand van Plan, Do, Check en Act beschrijven en implementeren we jouw verbeterprocessen. Dan weet jij straks precies wanneer je wat op welke manier meet of monitort.

Sessie 5 - beoordeling

Het leukste bewaren we voor het laatst… De uitvoering van jouw organisatie-, systeem- of directiebeoordeling! Zo toetsen we of jouw processen naar wens functioneren. Ook bespreken we tijdens deze sessie alle openstaande punten.

Buro KliX maakt het je zo makkelijk mogelijk

Bespaar tijd en geld met onze conceptdocumenten

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Echt niet! Maak gewoon gebruik van onze talloze bewezen voorbeelddocumenten en -formulieren om jullie kwaliteitssysteem op te zetten. Dit bespaart ons tijd en jullie kosten.

Hapklare taken in een handige online omgeving

Om alles supersimpel en toegankelijk te houden, werken wij met een digitaal projectbord. Je volgt daar de voortgang van het traject en rondt stap voor stap taken af. Heb je ons tussendoor nodig? Dan kun je altijd bellen of mailen.

Wij weten altijd wat er speelt in jouw branche

Behalve de normeisen nemen wij namelijk ook de voor jou geldende wetten en regelgeving mee. Daarnaast houden wij rekening met de eisen en verwachtingen van toezichthouders, zoals de IGJ of gemeenten.

Goed voorbereid op de certificeringsaudit

Ga je voor ISO 9001 of HKZ Zorg en welzijn? Zodra je kwaliteitssysteem op rolletjes loopt, voeren wij een interne audit uit. Zo weet je zeker dat je voldoet aan de gestelde norm en ben je goed voorbereid op de certificeringsaudit. Weet je nog niet voor welke certificerende instelling je kiest? Dan vragen wij offertes voor je op.

Wij hebben nu al een klik met jouw zorgorganisatie

Voel jij ‘m ook? Laten we dan slim, simpel en samen aan de slag gaan met jouw vraagstuk. Van organisatieadvies en certificering tot contractering. Je zult zien dat het allemaal lang niet zo ingewikkeld is. Spreken we je snel?

Maak gelijk een afspraak