Contracteer je zorg met onze hulp

Het contracteren van zorg is een spannende stap voor zowel nieuwe en doorgewinterde zorgorganisaties. Om te voldoen aan de eisen van de gemeente, het zorgkantoor of de zorgverzekeraar moet je slim en doelgericht te werk gaan. Welke mogelijkheden zijn er eigenlijk? En waar moet je beginnen? Met onze hulp dien jij vol vertrouwen de aanvraag in.

Contracteer je zorg met onze hulp

Jij weet straks zeker dat je aan alle eisen voldoet

Het afsluiten van een zorgcontract is niet altijd gesneden koek. Zo moet je als zorgorganisatie aan behoorlijk wat eisen voldoen. We sommen de belangrijkste voor je op:

  • Je biedt onderscheidende zorg met een goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Je ondernemings- en financieringsplan staat als een huis
  • Je hebt erkenning in de vorm van een ISO 9001- of HKZ-certificaat
  • Je werkt conform de zorgbrede governance code
  • Je voldoet aan het inspectiekader van de voor jou geldende wet- en regelgeving

Als zorgadviesbureau ondersteunen wij je bij al deze punten. Zo kunnen we sparren over je zorgaanbod, je helpen bij het opstellen van een ondernemingsplan of samen met jou een kwaliteitsmanagementsysteem implementeren. Wij hebben alle kennis in huis als het aankomt op inkoop en aanbesteding. Of het nu om de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), Jeugdwet, Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet Langdurige Zorg (Wlz) of forensische zorg gaat.

Vergroot je kans op een zorgcontract

Vergroot je kans op een zorgcontract

Je hebt je zinnen gezet op dat zorgcontract. Toch wordt niet elke aanvraag goedgekeurd. Dit hangt onder andere af van het aantal ingeschreven aanbieders in de regio en het beleid van de gemeente. Met een goede voorbereiding vergroot je de kans op contractering in de zorg aanzienlijk. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat jij de grootst mogelijke kans op succes hebt.

Met een slimme en simpele aanpak brengen we je doelgroep, organisatie en aanbod in kaart. Vervolgens bepalen we samen met jou de strategie voor de inkoop of aanbesteding. Benieuwd naar onze aanpak? Dit is wat we doen:

  1. We stellen de doelgroep van jouw organisatie vast
  2. We brengen per financier (gemeente, zorgkantoor of zorgverzekeraar) de eisen in kaart
  3. We verdiepen ons in de bijbehorende documentatie en leren je organisatie kennen
  4. Aan de hand van een resultaatgerichte actielijst bewaken wij het proces
  5. We verzamelen en controleren alle (aangeleverde) bewijslast
  6. Met onze hulp dien je zelf de aanvraag in
Veelgestelde vragen
Wanneer kan ik gecontracteerd worden?

Dit is afhankelijk van de gestelde eisen. Financiers hanteren daarbij hun eigen planning. Zo hebben zorgkantoren en zorgverzekeraars meestal vastgestelde momenten per jaar. Dit geldt in principe ook voor gemeenten, hoewel er soms een heel jaar niet aanbesteed wordt. In zo’n geval moet je een jaar wachten… Natuurlijk wil je dit voorkomen. Wij raden dan ook aan om op tijd te beginnen.

Welke vormen van zorgcontractering zijn er?

Je kunt bij verschillende partijen een contract aangaan. Denk bijvoorbeeld aan een contract met het zorgkantoor of met een zorgverzekeraar. Dit is geheel afhankelijk van de zorg die je levert. Daarnaast kun je gegund worden door de gemeente voor de zorg die je levert.

Waarom moet ik gecontracteerd worden?

Je bent niet verplicht om gecontracteerde zorg te bieden, maar het levert je wel verschillende voordelen op. Wanneer je gecontracteerd bent, ben je namelijk direct zichtbaar in de regio en bij de financier van de zorg. Ook scheelt het enorm veel administratieve rompslomp.

Wat is het verschil tussen zorgcontractering en aanbesteding?

Een aanbesteding loopt over het algemeen via de gemeente. Jeugdzorg en Wmo worden aanbesteed door de gemeente. Als je voldoet aan alle eisen kan je worden gegund. Hiermee mag je uiteindelijk zorg leveren die onder de gemeente valt.

Zorgcontractering is meestal gericht op het contracteren van zorg bij het zorgkantoor (in geval van Wlz) en bij zorgverzekeraars (in geval van Zvw). Voldoe je aan alle eisen en heb je de bijbehorende documenten ingediend? Grote kans dat je gecontracteerd wordt voor het leveren van de zorg.

Welke eisen worden gesteld aan een zorgorganisatie?

Je moet als zorgorganisatie voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Daarnaast stelt het zorgkantoor, de zorgverzekeraar of de gemeente aanvullende eisen. Op basis van deze set aan documentatie beoordelen zij de ingediende documenten van jouw organisatie.

Heeft de financier voldoende vertrouwen en voldoe je als zorgorganisatie aan de eisen? Dan vindt een aanvullend gesprek plaats.

Wat is het tijdspad?

Dit hangt af van de snelheid waarmee je de benodigde informatie aanlevert bij het zorgkantoor, de zorgverzekeraar of de gemeente. Samen met jou stellen we een planning op, zodat we alles op tijd indienen.

Wat verwacht Buro KliX van jou in het zorgcontracteringsproces?

Om de kans op succes te vergroten, is jouw input belangrijk. Wij zetten de lijnen uit, vertalen de werkwijze naar heldere documenten en zorgen dat alle documenten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Ook houden wij rekening met de eisen vanuit de financier.

Wil jij dat zorgcontract binnenslepen? Met een flinke dosis commitment, tijd en enthousiasme voldoe jij straks aan alle eisen.

Wat mag je verwachten van Buro KliX?

Wij coördineren het traject, bewaken de deadlines, werpen een kritische blik op jouw werkwijze en toetsen deze aan de geldende inkoopeisen.

Wat kost het?

Afhankelijk van de vraag en de eisen van de financierder (zorgkantoor, zorgverzekeraar of gemeente) berekenen wij de benodigde inzet en kosten. Benieuwd hoe dit er voor jouw organisatie uitziet? Neem gerust contact met ons op.

Ga jij voor dat zorgcontract? Wij helpen je van A tot Z.

Buro KliX ondersteunt zorgorganisaties door heel Nederland. Wij zorgen ervoor dat jij het overzicht houdt in het proces van inkoop of aanbesteding. Binnenkort kennismaken?

Neem contact op