100% voorbereid op audits in de zorg

Jij wilt natuurlijk zo snel mogelijk dat ISO- of HKZ-certificaat behalen. Dat snappen we. Toch kom je daar niet zomaar. De kwaliteit in jouw organisatie moet namelijk helemaal op orde zijn én je moet voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Voel je je een beetje overweldigd? Niet nodig! Buro KliX bereidt je 100% voor op audits in de zorg. Van interne kwaliteitsmeting tot praktisch verbeterplan.

100% voorbereid op audits in de zorg

Met een audit weet je hoe je ervoor staat

Heb je het gevoel dat jouw zorgorganisatie continu achter de wet- en regelgeving aan holt? En wil je nu eindelijk eens vertrouwen op je interne processen? Wij weten welke eisen voor jouw zorgsector gelden en hoe je hieraan voldoet. Bovendien betrekken wij je hele organisatie bij onze slimme en simpele aanpak. Zonder gedoe en met een flinke dosis enthousiasme. Het moet namelijk wel leuk blijven.

Benieuwd waar jij binnen je organisatie mee aan de slag kunt? Buro KliX ondersteunt je zowel bij interne kwaliteitsmetingen als de voorbereiding op externe audits. Meer weten? Bekijk onze aanpak bij interne en externe audits in de zorg.

Veelgestelde vragen
Wat is een audit in de zorg?

Een audit is een systematisch, onafhankelijk en gedocumenteerd onderzoek om vast te stellen in welke mate je aan de normeisen en wet- en regelgeving voldoet.

Wat is het doel van een audit in de zorg?

Met een audit in de zorg bepaal je in eerste instantie in welke mate het kwaliteitssysteem voldoet aan de gespecificeerde eisen. Ook bepaal je de effectiviteit van het systeem en de punten waar jouw organisatie zich nog verder kan verbeteren.

Waarom is een audit in de zorg belangrijk?

Door regelmatig een audit uit te voeren weet je of en in welke mate jouw organisatie de door de organisatie gestelde doelen behaalt. Je bent daardoor in staat om mogelijke knelpunten op tijd te signaleren, zodat je grotere problemen voorkomt. Bovendien houden audits je scherp ten aanzien van de geldende wet- en regelgeving. Tot slot eisen financiers ook vaak een periodieke en onafhankelijke toets op het eigen kwaliteitssysteem.

Hoe voer je een audit in de zorg uit?

Je kunt een audit helemaal op jouw zorgorganisatie afstemmen. Denk bijvoorbeeld aan een documentcontrole, of een steekproef op dossiers. Of een themagerichte audit, waarbij één bepaald onderwerp centraal staat. De wijze waarop je een audit uitvoert, kan ook verschillen. Zo zijn er waarderende, of juist risicogestuurde audits. In het laatste geval vormt een risicoanalyse op processen de basis. Maar ook een brown-paper-sessie kan helpen een audit uit te voeren. Welke vorm en uitvoering het best past, bepaal je zelf.

Wat kost een audit in de zorg?

De kosten van een audit zijn afhankelijk van de tijdsinvestering. Deze wordt op haar beurt beïnvloed door enerzijds de norm, anderzijds de omvang van de organisatie en tot slot het aantal processen dat getoetst moet worden.

Samen aan de slag met audits in de zorg

Zie je beren op de weg naar jouw ISO- of HKZ-certificaat? Of wil je de puntjes op de i zetten voordat je start met interne of externe audits in de zorg? Kwaliteit in de zorg is minder ingewikkeld dan je denkt. Beloofd. Zitten we binnenkort bij jou aan tafel?

Neem contact op