Het kwaliteitssysteem dat voor jou zorgt

Als je aan een kwaliteitssysteem in de zorg denkt, gaat je hart misschien niet gelijk sneller kloppen. Het voelt stoffig, ingewikkeld en vaak zelfs als een 'moetje'. Toch wil je ermee aan de slag, omdat je met een ISO 9001- of HKZ-certificaat een streepje voor hebt bij de zorgverzekeraar, het zorgkantoor en de gemeente. Maar welk kwaliteitssysteem kies je? En hoe krijg je je team enthousiast? Wij stellen je graag voor aan SLiM! - het online kwaliteitssysteem dat voor jou zorgt!

Het kwaliteitssysteem dat voor jou zorgt

Kwaliteitssysteem SLiM! maakt jouw werk simpeler

SLiM! maakt namelijk gebruik van Asana: een superslimme (en internationaal erkende) tool op het gebied van projectbeheer. Je krijgt met SLiM! dus niet alleen een compleet kwaliteitssysteem voor de zorg, maar ook een plek voor al je andere projecten. Wat dacht je van de notulen van de teamvergadering? Of een inwerkprogramma voor nieuwe collega's? Met SLiM! is het allemaal mogelijk. Dat maakt ons kwaliteitssysteem uniek in de zorg!

100% voor de zorg

In kwaliteitssysteem SLiM! krijg je toegang tot allerlei onderdelen, zoals het online kwaliteitshandboek, de stakeholderanalyse, organisatiedoelen, de beoordeling van je kwaliteitssysteem en nog veel meer! Deze onderdelen zijn 100% toegespitst op de zorg en linken ook nog eens aan elkaar met behulp van slimme workflows. Zie ook het volgende punt. :)

Bespaart jou tijd én geld

Alle onderdelen van kwaliteitssysteem SLiM! zijn aan elkaar verbonden. Risico’s en kansen verschijnen bijvoorbeeld gelijk als input voor je organisatiedoelen. Zijn er actie- of verbeterpunten? In SLiM! regel je in een paar klikken wie het wanneer oppakt. We durven te zeggen dat SLiM! zo goed werkt, dat het je minimaal 0,5 fte per jaar bespaart. Dat kan oplopen tot wel 50.000 euro! Stiekem bespaar je met SLiM! dus ook een kwaliteitsmedewerker.

Een interessante interne of externe ontwikkeling komt bijvoorbeeld gelijk terug als input voor je organisatiedoelen. En verbeterpunten? Die komen gelijk terug op een actielijst, inclusief deadline en verantwoordelijke. Zo werkt dit systeem voor jou en niet andersom!

Koppelt aan jouw systemen

Werk jij met Google Drive, Sharepoint, OneDrive of Dropbox? In SLiM! maken we in een paar klikken een koppeling met jouw omgeving. Zo heb je altijd je de documenten van jouw kwaliteitssysteem - zoals de meldcode en procedure datalekken - binnen handbereik.

Voor jou en je collega's

Met meerdere collega’s in SLiM! aan de slag? Dat kan! Je nodigt ze uit via Asana en wijst ze vervolgens taken (inclusief deadlines) toe. Zo weet iedereen wat er moet gebeuren. Bovendien kun je in Asana met elkaar communiceren. Dat maakt van SLiM! niet alleen een kwaliteitssysteem, maar ook een communicatieplatform.

Meer dan een KMS

SLiM! is een kwaliteitssysteem dat gebruikmaakt van de bestaande (en internationaal erkende) tool Asana. Je kunt naast je kwaliteitssysteem dus ook andere projecten maken. Denk bijvoorbeeld aan een inwerkprogramma voor nieuwe collega's of een projectbord waar je de notulen van teamvergaderingen (inclusief actiepunten) deelt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Altijd op de hoogte

De zorg staat nooit stil. Daarom houden wij je in SLiM! op de hoogte van wijzigingen in wet- en regelgeving, kwaliteitskaders en andere ontwikkelingen die je niet wilt missen. Superhandig als je zelf niet de tijd hebt om je continu in te lezen.

Het KMS voor de zorg van morgen

Wij hebben kwaliteitsssyteem SLiM! ontwikkeld met één doel: jouw zorg zo slim en simpel mogelijk maken. Als kwaliteitsadviseurs in de zorg weten wij namelijk wat er allemaal komt kijken bij een goedlopend kwaliteitssysteem. En ook hoeveel frustratie het oplevert als een kwaliteitssysteem niet voor je werkt.

Ons uitgangspunt? Doen wat nodig is, en niet meer dan dat. Waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als er al een slimme en simpele basis is die zichzelf keer op keer bewijst? Met SLiM! geven wij jou graag die basis. Zullen we het binnenkort aan je laten zien?

Plan een demo
Zo maken we jouw organisatie SLiM!

Zo maken we jouw organisatie SLiM!

Stap 1: Quickscan
Hoe willen jullie SLiM! het liefst gebruiken? Werk je graag met verschillende teams en rechten? En wil je alleen de basisfuncties gebruiken of nog een stapje verder met maatwerk? Aan de hand van een online vragenlijst brengen we dit in kaart. De antwoorden zijn het uitgangspunt van de implementatie.

Stap 2: Licenties aanschaffen
Voordat we van start gaan, schaffen wij de benodigde licenties aan bij Asana. SLiM! draait namelijk op dit bestaande work management systeem. Zo kun jij na oplevering ook zelf aan de slag kan in het beheer.

Stap 3: Start implementatie
Wij richten SLiM! van A tot Z voor je in. We maken (eventueel) de juiste teams aan en zetten alle projecten klaar, zoals het kwaliteitssysteem en de organisatiedoelen. Ook krijg je een Asana Start Guide, zodat je een vliegende start maakt met je gloednieuwe kwaliteitssysteem.

Stap 4: Training op locatie
Alles staat klaar en jullie kunnen van start! Tijdens een training op locatie leggen we de werkwijze in SLiM! uit, zodat alle neuzen dezelfde kant op (blijven) staan.

Wauw kan dat ook?! Met dit KMS wel!

Met SLiM! heb je al een compleet ingericht kwaliteitssysteem voor de zorg. Maar wist je dat wij de onderdelen van het systeem helemaal kunnen afstemmen op jouw zorgorganisatie? Zo kunnen we specifieke teams aanmaken en doelstellingen instellen. Ook kunnen we de automatische workflows naar wens aanpassen.

Eerst zien, dan geloven? We geven graag een online demo zodat je ziet hoe het werkt. Hieronder geven we alvast antwoord op de meestgestelde vragen over kwaliteitssysteem SLiM!

Plan een demo
Veelgestelde vragen
Wat is SLiM! precies?

SLiM! is een online kwaliteitssysteem voor de zorg. Maar eigenlijk is het nog veel meer dan dat. SLiM! draait namelijk volledig op de software van Asana: een internationaal erkende tool op het gebied van work management. Met SLiM! heb je dus niet alleen een kwaliteitssysteem, maar ook een plek waar je nog veel meer projecten kunt beheren.

Uit welke onderdelen bestaat het kwaliteitssysteem?

SLiM! Bestaat uit verschillende onderdelen, zoals het kwaliteitshandboek, interne en externe ontwikkelingen, SWOT-analyse, organisatiedoelen, KPI’s, de stakeholderanalyse en nog veel meer! Tijdens een (vrijblijvende) online demo laten we de onderdelen graag aan je zien.

Wat kost kwaliteitssysteem SLiM?

Dat is afhankelijk van de ambities die jouw zorgorganisatie heeft! Met SLiM! is maatwerk namelijk ook een optie. Na de online demo stellen we daarom graag een offerte voor je op. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Waarom zou ik voor SLiM! kiezen en niet een ander KMS?

SLiM! is niet alleen een online kwaliteitssysteem, maar een tool die jouw werkwijze op elk gebied slimmer en simpeler maakt. Het is niet een stoffig kwaliteitshandboek, maar een plek waar je al je projecten beheert, taken maakt en communiceert met je collega’s. Dat maakt ons kwaliteitssysteem uniek in de zorg (en stiekem ook daarbuiten).

Kun je eindeloos projecten aanmaken in het systeem?

Jazeker! Er is geen limiet voor het aantal projecten in Asana. Na de implementatie kun je dus helemaal los :). Mocht je hulp nodig hebben met een slimme indeling van jouw projecten, dan denken we natuurlijk graag met je mee.

Wat houden slimme workflows in?

Zoals je weet maakt SLiM! gebruik van Asana. En Asana biedt allerlei mogelijkheden om tijd te besparen in je projecten. Workflows spelen hier een belangrijke rol in. Met een workflow kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat een taak automatisch aan verschillende projecten wordt gekoppeld. Wil je een taak van een collega controleren voordat ‘ie wordt afgerond? Dan kun je instellen dat afgeronde taken automatisch naar de sectie ‘Controleren’ verplaatsen. En dat jij als persoon gekoppeld wordt.

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een workflow voor in Asana. Daarom barst SLiM! ook van deze slimme workflows. We laten het graag aan je zien tijdens de demo!

Hoe communiceer ik met collega’s in het systeem?

Dat lijkt heel erg op de manier waarop je op social media communiceert. Onder elke taak in het systeem staat een veld waar je reacties kunt plaatsen. Ook kun je collega’s taggen door een @ met hun naam te typen. Zij ontvangen dan automatisch een notificatie in hun inbox.

Wat gebeurt er als een collega die het KMS beheert vertrekt?

Helemaal niets! In SLiM! blijft alles netjes staan zodat een nieuwe collega de draad heel makkelijk weer oppakt. Er is zelfs een optie om alle taken van een collega over te dragen aan een andere collega. Superslim dus!

Heeft SLiM! een app?

SLiM! draait volledig op Asana en Asana heeft een mobiele app! Ook onderweg kun je dus makkelijk een kijkje nemen in je kwaliteitssysteem en reageren op conversaties.

Ontdekken wat dit KMS zo slim maakt?

Tijdens een vrijblijvende demo laten wij je graag zien hoe ons kwaliteitssysteem voor de zorg werkt! Ben je overtuigd? Dan stellen we gelijk een offerte voor je op.

Plan een demo