Externe audits in de zorg: jij bent er straks helemaal klaar voor

Heb jij je zinnen op een ISO- of HKZ-certificaat gezet? Dan is er meestal werk aan de winkel. Van het implementeren van een kwaliteitssysteem tot het gladstrijken van je interne processen: je hebt je handen eraan vol. Hoewel het nu misschien overweldigend voelt, kan dit proces ook slim en simpel verlopen. Vol vertrouwen de externe audit doorstaan? Wij bereiden je 100% voor op dit spannende moment.

Externe audits in de zorg: jij bent er straks helemaal klaar voor

Zo bereiden wij je voor op de externe audit

Voordat de externe auditor bij je binnenstapt, wil je natuurlijk tot in de puntjes voorbereid zijn. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij ondersteunen je op elk niveau. Buro KliX helpt jouw zorgorganisatie onder andere met:

  • De implementatie van een kwaliteitssysteem.
  • Interne kwaliteitsmetingen om te bepalen hoe je ervoor staat.
  • Het opstellen van toegankelijke procedures en documenten.
  • De uitwerking van je ondernemingsplan of nieuwe positionering.
  • Strategische sessies over specifieke vraagstukken, zoals het cliëntdossier.
  • Het opfrissen van je kennis over actuele wet- en regelgeving.

Als zorgadviesbureau willen wij bewijzen dat kwaliteit in de zorg ook slim en simpel kan zijn. Door het lekker luchtig te houden zorgen wij ervoor dat kwaliteit eigen wordt in de bedrijfsvoering. Zo eigen, dat het vanzelfsprekend wordt.

Hoe werkt een externe audit in de zorg?

Hoe werkt een externe audit in de zorg?

Waar een interne audit om het verbeteren van de kwaliteit draait, toetst een externe audit juist of je het kwaliteitssysteem consistent toepast. Een auditor van de certificerende instelling – zoals ISO of HKZ – controleert of jouw zorgorganisatie aan de norm en de gestelde kwaliteitseisen voldoet. Is alles in orde? Dan sleep je dat felbegeerde certificaat in de wacht.

Toch houdt het daar niet op. Externe audits in de zorg worden namelijk jaarlijks uitgevoerd. Zie jij een kwaliteitssysteem als toegevoegde waarde? Of voelt het nog als een hoop gedoe dat je steeds maar voor je uitschuift? Niet nodig! Met een slimme, simpele en vooral leuke aanpak bereiden wij je voor op externe audits. Van interne kwaliteitsmeting tot praktisch verbeterplan.

Ben jij klaar voor een externe audit in de zorg?

Hoe staat jouw zorgorganisatie ervoor als het aankomt op kwaliteit? Wat zijn je sterke kanten en waar liggen er verbeterpunten? Wij duiken met plezier in jouw interne processen. Zullen we samen aan de slag gaan?

Neem contact op