Interne audits in de zorg: zo pakken wij dat samen aan

Als zorgorganisatie is een kwaliteitscertificaat een belangrijke stip op de horizon. Je bewijst daarmee niet alleen dat kwaliteit voor jou op één staat, maar voldoet ook aan de eisen van gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren. Of je nu voor ISO of HKZ gaat: uiteindelijk moet de kwaliteit van jouw organisatie getoetst worden. Wist je dat dat ook lekker luchtig kan? Wij helpen je graag met interne audits in de zorg.

Interne audits in de zorg: zo pakken wij dat samen aan

Dit zijn de voordelen van een interne audit

Zonder interne en externe audits geen kwaliteitscertificaat. Maar wat zijn nu echt de voordelen van interne audits in de zorg? Wij zetten ze voor je onder elkaar.

  • Een interne audit zorgt voor een frisse blik op je organisatie.
  • Je ontdekt wat je sterke kanten en verbeterpunten zijn.
  • Je brengt per organisatieniveau de kansen en risico’s in kaart.
  • Er ontstaat weer verbinding: van het bestuur tot op de werkvloer.
  • Je kunt weer vertrouwen op de kwaliteit van je interne processen.
  • Je bent weer op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving.

Van een interne audit gaat je hart misschien niet gelijk sneller kloppen. Maar wist je dat het ook op een leuke manier kan? Buro KliX gaat graag slim, simpel en samen met jouw zorgorganisatie aan de slag. Bovendien betrekken wij de hele organisatie bij onze aanpak. Zonder gedoe, met daadkracht.

Hoe werkt een interne audit in de zorg?

Hoe werkt een interne audit in de zorg?

Voordat je een interne audit uitvoert, ga je aan de slag met een kwaliteitssysteem. Veel zorgorganisaties kiezen bijvoorbeeld voor HKZ Zorg & Welzijn of ISO 9001. Eenmaal de norm gevonden die bij je past? Dan is het tijd om je organisatie en interne processen onder de loep te nemen. Staar je je blind op de details? Geen zorgen. Samen richten we jouw organisatie slim en simpel in.

Is alles op orde? En herken je jezelf (weer) terug in je organisatie? Dan werken we stap voor stap toe naar de externe audit. Voordat het zover is, toetsen wij met een interne audit of je het kwaliteitssysteem goed toepast. Voldoe je aan de geldende eisen? Of zijn er nog verbeterpunten? Wij zorgen voor een praktisch plan waar je direct mee aan de slag kunt.

Binnenkort een interne audit in de zorg laten uitvoeren?

Wij staan al in de startblokken. Zullen we samen aan de slag gaan met jouw interne vraagstukken? Dan kun jij je weer richten op dat wat je het liefst doet: de beste zorg bieden aan jouw cliënten. Laat je van je horen?

Neem contact op